Viktoriasmatochbak's Blog

november 24, 2009

Kyckling med skysås

Filed under: Kyckling — by viktoriasmatochbak @ 4:31 e m

Middag med fler olika moment. Kan verka lite krångligt, men ack så gott det blir! Jag gjorde även lite ugnsbakade grönsaker till som fick gå med på samma plåt som kyckling när det var ca 20 min kvar. Superbra sätt att få i sig goda grönsaker. Som tillbehör valde jag att servera pilafris.

4 port

Kycklingen

4 kycklingklubbor

2-3 msk olja

chilipulver

örtsalt

grillkrydda

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingklubborna i en långpanna och krydda efter smak, avsluta med lite olja på toppen. Kör klubborna i ugnen till dess att de har nått innertemperatur av 80 grader. Höj då värmen på ugnen till 250 grader och ändra till grillfunktion. Kör ca 5-10 min tills dess att skinnet har fått en fin och knaprig yta.

Skysås

Sky ifrån kycklingen

1 liter vatten

2 hönsbuljongtärningar

2 dl grädde

2 dl mjölk

redning

Reducera ner 1 liter vatten och buljongtärningarna till ca 2-3 dl vätska. Det borde bli klart medan kycklingen är i ugnen. Innan du höjer temperaturen på kycklingen så häll bort att vätska som finns i plåten. Koka upp detta med buljongen. Smaka av så du vet om det är för salt eller inte. Häll upp i en tillbringare eller likande. Koka upp mjölken och grädden. Häll i ca hälften av buljongen och smaka av, häll på med buljong tills dess att det smakar bra. Red till sist av med valfri redning.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: